FACEBOOK

Радев не е подписвал нищо за Киев от Брюксел

“През последните два дни имаше примери за, съзнателно или не, спекулативно отразяване на участието на президента Румен Радев в заседанието на Европейския съвет”, заяви прес-секретаряна държавния глава Кирил Атанасов.

“На интернет-страницата на Европейската отбранителна агенция е публикуван списъкът на държавите от ЕС, които са изразили към момента намерение да провеждат съвместни поръчки за производство на боеприпаси за Украйна. България не е сред тях и това лесно може да се провери”, посочи той.

“Заключенията на съвета не се подписват, което изключва възможността под тях да стои подписът на българския президент. Те не пораждат преки правни ангажименти за страните членки на ЕС и не ги задължават да изнасят въоръжение и боеприпаси за Украйна Твърдението за обратното, каквото има в материала на репортера на Nova Антоанета Николова, не отразява истината и поражда внушения. Считам, че ако представител на държавна институция обърне внимание на представител на медия, че е допуснал грешки в репортажа си, редно е най-малкото да се проверят фактите, а не да се тиражира интерпретация, която не отговаря обективно на случилото се”,  заключи Атанасов.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени