FACEBOOK

Без снаряди, изтребители и танкове за Украйна: Радев

“България не е част от общата поръчка на ЕС за доставка на снаряди за Украйна и няма да изпрати боеприпаси”, заяви пред медиите президентът Румен Радев. Ден по-рано 17 страни от ЕС решиха да изпратят още боеприпаси към бившата съветска република.

„Докато управлява служебното правителство, страната ни няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите танкове или протворакетни установки“, категоричен е държавният глава.

„Редно е българските граждани отсега да знаят позициите на партиите, които скоро ще решават от името на България дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира или на удължаването на войната“, добави Радев. Според него с отказаната подкрепа за изпращане на снаряди за Киев страната ни ще даде на ЕС знак за своя суверенитет във взимането на решения.

Радев направи коментара си, след като откри форума Антикорупция и национална сигурност, организиран от министерството на правосъдието, Базилският институт, Центъра за изследване на демокрацията и Фондация Фридрих Еберт.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени