FACEBOOK

Не сме донор за Украйна: Радев

“Недопустимо немалка част от политическите партии да гледат на Въоръжените ни сили не като на гарант за териториалната цялост и сигурността на България, а като на донор за въоръжените сили на Украйна”, заяви президентът Румен Радев. Държавният глава направи коментара си сред като присъства на анализ за състоянието на армията на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

“Eдинственото, което интересува тези партии, когато се говори за Българската армия, e как тя веднага да даде своите оръжия”, подчерта Радев.

“Мантрата, че с даването на старото руско въоръжение ще се решат веднага проблемите с модернизацията, е дълбоко несъстоятелна. Всички, които настояват за концепцията „сливи за смет“, трябва да могат да се изправят пред обществото и да отговорят кога и какви точно платформи бихме получили като замяна на старото въоръжение, кога ще обучим личния състав и как ще можем да ги поддържаме. Политиците, които искат да дадат старото ни въоръжение на Украйна, нека видят как някои държави получиха по 15 танка в тези триъгълни сделки”, посочи президентът.

„За разлика от тези хора, като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили съм длъжен да настоявам отбранителният потенциал на Българската армия не да се отслабва в тази сложна обстановка, а да се съхранява и развива”, заключи Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени