FACEBOOK

Плащал съм рекет, а не подкуп: Божков

„Бях рекетиран от Бойко Борисов и Влади Горанов, а това не е подкуп”, заяви на пресконференция от Дубай бизнесменът Васил Божков във връзка със санкциитена САЩ върху него, Делян Пеевски и Илко Желязков..Той посочи, че ако извади доказателствата за изнудване публично, има риск от нови американски наказания.

Божков разкри, че е дал над 60 млн. лв. като рекет в периода от 2014-2020г.. „След санкциите от САЩ срещу мен няма да има нов български бизнесмен, който да се оплаче в американското посолство”, посочи той.

„Рекетът не е подкуп. Има твърдения, че съм давал по 10 хил. лв. на член на Комисията по хазарта. Видяхте, че когато спрях да плащам какво се случи”, подчерта бизнесменът.

"Активи нямам, бизнесът ми е унищожен. Прокуратурата повдигна куп фалшиви обвинения. В Дубай не намираха доказателства и затова не ме екстрадираха. Незнайно защо САЩ решиха да повторят също. Аз, който съм страдал от рекет, изземване на имущество и културно-исторически ценности, на мен ми налагат санкции, а не на тези, които направиха това", посочи още бизнесменът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени