FACEBOOK

Още нямаме дори списъка със закони, които трябва да променяме заради новата валута: Каримански

„Ние седим твърдо в подкрепа на въвеждането на еврото, но това трябва да стане след широкомащабна информационна кампания, да се изпълнят определени критерии, да се дефинират ползите и рисковете. Оперативно и технически страната ни е готова, но най-неподготвени сме на политическо ниво, тъй като липсва следването на стратегически план за еврото”, заяви пред БНТ Любомир Каримански, който оглавява парламентарната бюджетна комисия.

Той показа хърватската стратегия за приемане на еврото, която е разработена април 2018 г. и добави, че и в България е имало наченки за такива планове през 2017 и 2018 г., но около пандемията фокусът е бил изместен.

От (ИТН) настояват планът да бъде приет едва след детайлен анализ от страна на Министерство на финансите (МФ) и БНБ относно ползите и минусите от приемането на единната валута и обвиниха министъра на финансите, че решава еднолично този важен въпрос. Към подобно искане се включиха и от БСП.
Той отчете липсата на действия по закона за КПКОНПИ и подчерта, че е необходимо да се направи списък с всички закони, в които са нужни бързи законови промени.

Кирил Пламенов

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени