FACEBOOK

Отивам в РСМ за ново начало: Премиерът

„Идвам с градивен тон и готовност да започнем съвместна работа”, заяви в интервю за македонската агенция МИА българският премиер Кирил Петков, който отива на посещение в РС Македония във вторник.

“Не идвам с никакъв анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а с конструктивен тон и готовност за ново начало, което ще бъде по-динамично, по-практично, освободено от досегашните декларативни стремежи и насочено към конкретните важни въпроси, които засягат всекидневието на гражданите на двете страни”, категоричен бе той.

“Нямам готов документ или нещо подобно, защото всички тези документи нямат смисъл, ако не дадем реална мотивация, че трябва да свършим работата.

Предлагам да оставим документите като втора стъпка и да започнем първо с нещо, за което ще запишем в следващия документ. В противен случай опасността е да напишем документ и след това какво? Тук задачата е да направим програма, да направим работните групи, да започнем диалог, да имаме чувство за взаимно доверие, да има добри намерения от двете страни и да си поставим цели, които искаме да постигнем в най-кратки възможни срокове”, подчерта Петков в интервюто.

По думите му това ново начало „ще бъде по-динамично, по-практично, освободено от предишните декларативни ангажименти” и насочено към конкретните важни въпроси, засягащи ежедневието на гражданите на двете страни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени