FACEBOOK

В ЕС най-сетне разбраха проблема с РСМ: Радев

“Нашите партньори е в ЕС най-сетне разбраха къде е истинският проблем с РС Македония –човешките права и дискриминацията”, заяви президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел, където участва в шестата среща на върха на Източното партньорство. “Проблемът засяга дълбоко фундамента на самия ЕС ", подчерта той.

"На всички европейски съвети – от май досега, аз съм говорил с всеки европейски лидер по темата РСМ. Искам да им благодаря, защото за втори път темата отпада от дневния ред”, добави държавният глава.

“Ние ще продължим да отстояваме не само историята", добави Радев и подчерта, че основен приоритет е спазването на човешките права на хората с българско самосъзнание.

"Ние срокове не даваме. Този процес не се води от срокове, а от резултати", категоричен бе президентът. По думите му всякакви опити да бъде оказван натиск върху България са контрапродуктивни.

Радев посочи още, че френският президент Емануел Макрон ясно е разбрал и заел българската позиция. "Така че не очаквам натиск. Имаме ясна уговорка. С Франция имаме да решаваме въпроси в енергетиката", добави българският държавен глава.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени