FACEBOOK

Вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при 2 условия: Слави

Лидерът на съуправляващата партия "Има такъв народ" Слави Трифонов предлага България да вдигне блокадата върху преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз при две условия.

Едното е Съединените щати да отменят визите за българските граждани, а второто - България да бъде приета в Шенгенското пространство без граничен контрол.

В публикация в профила си във Фейсбук Трифонов написа:

"След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори - добре, но лоялността е в две посоки...При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз", отбелязва Трифонов.

Слави Трифонов също така съобщава, че Консултативният съвет за национална сигурност по темата "Северна Македония", ще се проведе на 10 януари.

Наскоро държавният глава Румен Радев обяви намерение да свика Консултативния съвет през първата половина на януари, но не посочи конкректна дата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени