FACEBOOK

Нинова - шеф на НС, фаворитът й - вицепремиер

Точно както 19’ предрече на 16 ноември в нета и на 17 ноември на хартия Корнелия Нинова се самопредлага за шеф на парламента. Председателят на БСП в оставка загатна пред Nova, че може да бъде избрана за поста.

"Времето ще покаже дали ще съм председател на това  НС", заяви тя, неотричайки тази възможност. Новото сега е, че Нинова вече лансира и фаворита си Калоян Методиев за вицепремиер.

Напомняме, че още след парламентарния вот от 19’ съобщихме, че според наши източници тя ще се бори да получи шефското място в НС, за да си осигури оцеляване. Всичко това в  размяна на "своите" депутати за съставяне на мнозинство, но не изключено и да пробва да провали мандата на Продължаваме промяната (ПП) зарази своите зависимости. Още тогава посочихме, че подобен рекет няма основание, тъй като самата тя претърпя личен разгром като водач в 25 МИР-София и изкара 4 пъти по-малко от кандидата на ПП - Ицо Хазарта. И в този район, и в другия воден от нея - Варна, резултатите й са по- ниски от процента на БСП. По-късно шефът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев също посочи, че Нинова няма морално основание и за раздаване на постове на свои хора, които после трябва да го върнат като жест при повторни избори.

Признанието на Нинова дойде веднага след клопката, която скрои на Кирил Петков и Асен Василев от ПП. Напомняме, че тя покани двамата на Позитано 20 (за коалиционни преговори), като около полунощ на мястото „случайно” се озова екип на ПИК.

Сега Нинова не отговори и на въпроса дали БСП ще настоява да излъчи министри в евентуален кабинет. На Позитано 20 обаче знаят, че иска Методиев за вицепремиер. Проблемът при него е, че той не може да се похвали с особен стаж и умения за конкретен ресор. Няма нищо общо с БСП.

Напротив бил е младежки лидер на СДС по времето на Надежда Михайлова за 1 година. Още толкова заема поста шеф на кабинета на президента Румен Радев. През останалото време се занимава с политология, а през последната година - и със социология.  Не показва обаче добри резултати: даде 28% на БСП за априлските избори, тя изкара наполовина 3 дни по-късно. Обяви, че Радев няма да бъде президент, а той спечели с 35% пред Герджиков, за когото работеше Методиев.

Напомняме, че той бе отстранен от поста си на Дондуков 2 и веднага влезе под крилото на Нинова, като бе засечен на банкета на БСП в Боровец. Според присъствали той е бил представен като „почетен гост“.  След това овладява апарата на партията и се превърна в "мозъка" на 3-те 102-годишни електорални дъна на БСП за 7 месеца. Видими резултати!

Според източници в БСП, с Нинова са „опасно близки”. Смята се, че с неговата съратница Мадам В. са връзката на Нинова с Доган.
Сега бившият шеф на президентския кабинет започна открито да адвокатсва на Нинова. Методиев обяви пред bTV, че подходът на БСП е да не се прави промяна с Корнелия, докато не бъде завършен процесът с управленската коалиция, въпреки че такъв е уставът на партията. Едва след това можело да се правят вътрешните промени. Според Методиев, оставката на Нинова няма връщане, но дали тя ще се кандидатира отново за председател си е нейно решение. „Необходимо е коалиционно споразумение, защото една от четирите формации в бъдещата коалиция е с различен политически профил”, каза още той. С което обособи ролята БСП. Часове по-късно за същото нещо настоя и самата Нинова.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени