FACEBOOK

Нинова прати писмо до посланиците от ЕС за местните избори

Корнелия Нинова е изпратила писмо до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори, съобщава БТА.

В писмото си председателят на БСП подчертава, че въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си.

Корнелия Нинова отбелязва, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани, имало е изкривяване на вота и посочва за пример София, където, по думите ѝ, манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.

Нинова посочва още в писмото си, че след като изборите са минали, репресиите срещу поддръжниците на БСП не са спрели. Запорирани от НАП са били сметките на кандидата за кмет на Ловеч Радина Банкова, като според Нинова изпълнителното производство се е основавало на неправилни данни, подадени от НАП. Била е уволнена дисциплинарно и детска учителка, поддръжничка на БСП. Били са заплашвани и други симпатизанти на партията, заети в общински дружества и администрация, допълва Корнелия Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени