FACEBOOK

Нинова: БСП не съветва президента за Гешев

БСП не си позволява да дава съвети на президента. Той изпълни конституционната възможност, която му е дадена, каза Корнелия Нинова за решението на президента Радев да върне процедурата за избор на нов главен прокурор, предаде 24 часа.

Позицията на БСП е, че един човек не е истинско състезание. Само Борисов можеше да направи истинско състезание, но той е част от уговорката да има един единствен кандидати, добави лидерката на БСП и се обърна се към лидерите на другите партии да не прибягват към натиск над членовете на ВСС. Нинова каза още, че не вижда политически мотиви в действията на а президента.

Случаят коментираха и от ДПС. "Народни представители и политически партии не трябва да коментират тази процедура. Коментарът на всеки политик е опит за влияние", каза депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"От тук насетне процедурата трябва а продължи. Решението е изцяло на ВСС", каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов и напомни, че тази реформа в съдебната власт за приемането на главен прокурор се е случила с предложения на членове на "Демократична България", които сега са в основата на протестите срещу назначаването на Иван Гешев.
Относно предложението на свой кандидат от правителството - това е законова възможност, но не е задължение. Ако бяхме упражнили това правомощие щяха да възникнат много въпроси, добави Ципов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени