FACEBOOK

Нинова: Може да се промени моделът на управление в общините

Тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление в общините. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията в ЦИК за местните избори, предаде Фокус.

"Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини. Внесохме току-що 10 хил. подписа", подчерта още Нинова.
Тя припомни, че сега партията има одобрени 161 кандидати.

"Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове", заяви още Нинова. Тя посочи, че новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, търсят БСП. За Мая Манолова Нинова посочи, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София.

"Продължават да я номинират и решението ще бъде на 11-ти", каза още Корнелия Нинова. На въпрос дали има други номинации за кмет на София, Нинова отговори, че има и много други. Лидерът на БСП подчерта, че БСП ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници. По думите й средството за това е спечелването на състезанието на повече места. По отношение на целите, които партията си поставя, Нинова подчерта: "Конкретно увеличаване на 100 % на кметовете. Удвояване на резултата, който имаме сега. Очакваме от това, което виждаме неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения за общинското и местно самоуправление, позитивно, с млада, свежа и хубава кампания", коментира още Нинова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени