FACEBOOK

Николова иска служителите по морето и летищата да бъдат ваксинирани до лятото

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изпрати писмо до НОЩ с искане да бъдат ваксинирани приоритетно персоналът по морето и служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон. Същото писмо е изпратено и до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Служителите в туризма работят с много хора и добре да бъдат както те предпазени, така и туристите. Ваксинацията им ще осигури допълнителна предпоставка за популяризирането на България като безопасна и сигурна дестинация на международните пазари, подчерта вицепремиерът. Разбира се това няма да е задължително условия, допълни тя. Главният изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте поиска същата мярка миналата седмица.

Националният борд по туризъм вчера апелира относно необходимостта служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон. Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация, обясниха от борда.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени