FACEBOOK

Кмет: Депутат от ГЕРБ с незаконни постройки на покрива

Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев, на когото 19 минути посвети няколко опуса за безброй имоти и контрол върху еврофондове за 120 милиона лева от кръга му, се прочу и с незаконна постройка на покрива на мезонета си. Това разкри пред Евроком кметът на Район Витоша Теодор Петков.

Сградата, където ще трябва да бъде бутната зимната градина на видния гражданин на Червен бряг се намира на бул. Пушкин, който води от Павлово към Бояна, махалата на Брендо, Таки, където преди живееше и Мето Илиенски. Разрешение има само за изграждане на перголи - сенници, но не и за цяла постройка с покрив и стени.

Напомняме, че тази седмица беше пресечен лично от кмета на София опит да се узакони подобна покривна постройка на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Адашите са със сходни проблеми и по закон ще трябва да се разделят с екстрите на многоетажните си апартаменти.

Във вторник кметът ще връчи акт за незаконно строителство, след което главният архитект на града трябва да издаде и заповед за премахване на постройката, обясни той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени