FACEBOOK

Депутат на ГЕРБ с десетки имоти за милиони в България и Гърция

Според източници на BIG5 от средите на ГЕРБ не Цветан Цветанов, а скрит от широката публика ГЕРБ-аджия на име Пламен Тачев Петров, един от най-тихите народни представители, но пък в 4 поредни Народни събрания, е Кралята на имотите в партията на властта.

Той шеф на ГЕРБ в Червен бряг, строителен предприемач, според официална справка в сайта на управляващата партия. Сега чудите ли се защо главният архитект на София дойде баш от Червен бряг? А защо местният кмет, пак от ГЕРБ, е сред най-ощастливените с пари за саниране, които върти през приятелски кръг, докато преследва разкрилия го разследващ журналист?

Сайтът Big5.bg, от който е информацията за недвижимостите му, пише: „Депутатът Тачев е тих собственик на няколко значими имота, перлата сред които е в Криопиги – на Халкидики. Според запознати има поне още десетина имоти в София – все на атрактивни места, и няколко по Черноморието.

В подадената от депутата декларация видно липсват имоти в чужбина и София, които запознати с делата му твърдят, че са негови. Прави впечатление обаче, че има и заможна съпруга...

Само между 1993 и 1997 година Пламен Тачев Петров и съпругата му Снежинка стават собственици на апартамент с 3 гаража в София, голяма къща с двор в Червен бряг, къща с двор в Реброво (на 20 мин. от сърцето на София по Искърското дефиле), ресторант-градина в Червен бряг, магазини, гаражи.

От три години пък семейството е горд собственик за голяма къща в полите на Витоша, закупена за близо 700 000 лева. Това – само според декларираното. Като строителен предприемач Пламен Тачев Петров има възможност да „върти” много повече имоти. Така шестте апартамента на Цветанов бледнеят по стойност пред тихия депутат - предприемач.
Фирмата на Пламен Тачев Петров Хримас ЕООД според регистрите се занимава със „строително-ремонтни работи, производствена и търговска дейност, транспортна, спедиционна и складова дейност, както и всички други търговски дейности незабранени със закон“. Видно от документите Хримас сключва изгодни сделки в полза на собственика си...
Кой всъщност е предприемачът и депутат Пламен Тачев Петров?

Тачев е личен приятел на Бойко. Минава едва ли не за негов по-малък брат (б.р. по думите на Цветелина Бориславова: „Все заедно: Бойко напред, а Пламен след него”).

И Тачев, и Борисов имат черен колан по карате, както и дипломи по специалността Пожарна безопасност. Борисов е ръководител на дипломната работа на Тачев в школата на МВР. Според публикация в сайта Биволъ през 1997 г. бъдещият премиер Борисов, иракчанинът Самир Ибрахим, Пламен Тачев, Николай Костов, Веселин Костов и Венцислав Божилов основават в Червен бряг фирма производството на сапуни.

Това е първият официален проект на двамата. Борисов напуска фирмата след година и половина, но запазва контактите си с някои от съдружниците си като Тачев. През октомври 2001 г. Борисов и Тачев регистрират друга обща фирма Би енд Пи Комерс. Борисов вече е главен секретар на МВР и напуска дружеството, а на негово място идва Надка Маринова. Тя и Цветелина Бориславова са съсобственици на охранителната фирма Ипон1, създадена от Борисов.

Като депутат от ГЕРБ Пламен Тачев е изключително тих, но се прочу с класическа шуробаджанащина, като назначи дъщеря си да работи в бюджетната комисия на парламента, но след скандал през 2010 г. се наложи тя да напусне.
Според източници на BIG5 Тачев е „усвоител” на средства по европрограми, главно като подизпълнител (б.р. чрез семейния бизнес). Все още има помнещи репортажи по Нова ТВ, които показваха крупни разхищения за строителството на екопътека Калето край града за над 1 млн. лв. евросредства. Само от тази поръчка Тачев тогава е прибрал над 700 000 лв.
На днешния фон на имотни скандали в управляващата партия, от които Бойко Борисов все повече се еманципира, „режейки до кокал“, остава като блед спомен, споделеното от неговия ортак в едно интервю, с мили спомени как след първата си печалба в началото на 90-те искал да си купи Мерцедес, но Борисов го спрял и бащински го посъветвал да си купи първо жилище.

Явно съветът на създателя на ГЕРБ се изпълнява и до днес. Не са ясни две неща: първо, за колко жилища е бил посъветван Пламен Тачев, и второ – по-важното: кога Бойко Борисов наистина ще изчисти всички злоупотребили с доверието му?”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени