FACEBOOK

ГЕРБ-ер отвлича и насилва, точи обществени поръчки, дясна ръка е на депутат

„Общинар от ГЕРБ се изправи пред съда. Магистратите в Плевен решаваха дали да оставят в ареста общинския съветник от Червен бряг Анатолий Иванов, който беше обвинен в отвличане и побой на двама души.

Още преди началото на съдебното заседание близките и адвокатите на Анатолий Иванов и сина му започнаха да отправят обиди към екипа на Нова телевизия. Адвокатката на задържания общински съветник обвини Нова в изнасянето на неверни факти. Съдът обаче не прие аргументите им. До двойния арест се стигна, след като млад мъж разказа, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му. Появиха се и съмнения, че полицията се е опитала да прикрие случая. Полицай, пожелал анонимност, разказа пред Нова как заповедта за това дошла „отгоре”, показа в репортаж по Нова един от нейните трима разследващи журналисти, на които новият собственик съобщи, че не подновява договорите.

Защо МВР по пуснато „отгоре” разпореждане игнорира случая и не работи по него, а само медийната намеса изправя виновния господар на Червен бряг от ГЕРБ пред съда? Ами защото обвинения за отвличане и насилие Антоли Иванов е дясната ръка на депутата от ГЕРБ и бос на Партията в цялата Плевенска област, където БСП няколко пъти бие властта - Пламен Тачев, както разказаха пред 19 минути и депутати, и местни хора.

Тези работи Нова се прави, че не ги знае. След тази тв слава, Иванов – също като убиеца – председател на Общински съвет от ГЕРБ в един южен градец – уж 3 пъти изключван от Партията, си тръгна от партията. Ала не и от реалната власт, в която той се и завърна.

Що за екшън е животът на местния неформален лидер на ГЕРБ, както е описван в медиите, личи и от следващата новина: „Взривно устройство е избухнало в дома на бившия общински съветник от ГЕРБ в Червен бряг Анатолий Иванов, съобщава Нова тв. Запалени са два от автомобилите на семейството на човека, известен като "кмета на Червен бряг в сянка". От взрива са нанесени щети по част от къщата и автомобилите му”.

Иванов е бил подизпълнител на редица обществени поръчки като водния цикъл на Червен бряг, както и на камери за по 400 долара, по време на мандата на предишния кмет Павлин Филевски. Синът му Мирослав бутна камера на Нова телевизия, снимаща на място, откъдето се добиват инертни материали за водния цикъл на града. Тогава бащата Иванов заяви, че е жертва на зли слухове.

Той беше началник на щаба на ГЕРБ и на последните местни избори, а на кадрите е запечатана схемата на ГЕРБ по време на избори ...

Според неофициална информация, благодарение на депутата Тачев, Иванов е основният „усвоител” на средства по европрограми главно като подизпълнител. Разследване на Нова телевизия през м.г. показа крупни разхищения за строителството на екопътека Калето край града за над 1 млн. лв евросредства. Иванов тогава е прибрал над 700 000 лв от поръчката.

Фирмите - изпълнители, спечелили обществените поръчки, в тръжната документация декларират, че няма да използват подизпълнители, но месец преди официалното подписване на договора на фирмата - изпълнител и община Червен бряг Анатолий Иванов подписва анекси с изпълнителската фирма с цел той да реализира поръчката и да вземе парите.

Отстраняването на Иванов от постовете му в ГЕРБ и Общинският съвет в Червен бряг стана след намесата на медиите. Оказа се, че полицията в града е спуснала „чадър” на съветника докато той отвлякъл и със сина си пребил работник, обявен от тях за крадец. Наложи се намеса на Върховната касационна прокуратура и Иванов бе задържан.
Пряко обвинение към него отправя и известният местен журналист, изчезнал за дни неотдавна, по който случай МВР така и не даде истинска информация – Христо Гешов: „Бях заплашван и преследван от бизнесмена Анатолий Иванов от местната структура на ГЕРБ. После за него имаше репортаж – как е отвлякъл и пребил човек, и беше осъден. На Анатолий Иванов в Червен бряг му лепят етикета „мафиот“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени