FACEBOOK

Имаме сходство с идеите на ИТН: Бабикян

"С Има такъв народ (ИТН) просто си разговаряме, налучкваме идеите и има много сериозно сходство по огромна част от тях”, заяви пред БНТ Арман Бабикян - един от лидерите на Отровното трио и избран за депутат от Изправи се! Мутри вън! (ИМВ).

В коментар за различните мнения от Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мая Манолова за евентуална подкрепа към правителство, той е категоричен, че няма разцепление в ИМВ. „Ние не сме казармата на ГЕРБ, в която един вдига моливче и всички гласуват под строй”, допълни Бабикян.

По думите му, задача №1 е да бъде съставен кабинет без участието на ГЕРБ. "Това, което сме казали на площада, са целите ни. Не мога да кажа, че съм обнадежден, но очаквам да видя действия. Много отдавна не вярвам на думи. Има хора, които смятат, че не е важно да се управлява умно страната, а да останат чисти и девствени, за да могат да се оглеждат в огледалото и да не ги ругаят собствените им поддръжници", посочи Бабикян. Той смята, че не се прави разлика между коалиция и подкрепа за управление.

„Политическите сили, които довчера бяха извън НС ясно подчертават, че не желаят коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи става въпрос за правителство на малцинството. При втория мандат се търсят гаранциите - гаранционните политици за независимост. Няма друг начин да се изкърти феодалният модел на Борисов", категоричен е Бабикян. Лично за себе си той заяви, че не става за министър.

Снимка: В. Боришев


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени