FACEBOOK

Ще подкрепим кабинет на Слави: Дончев

„Безотговорно би било да кажем, че нямаме достатъчно парламентарен ресурс, и да не предложим правителство”, заяви пред Nova Томислав Дончев от ГЕРБ. “Какъв ще е съставът му – има много възможности, когато дойде времето да го научите, ще го научите”, добави той.

Що се отнася до това дали ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на партията на Слави Трифонов, отговорът беше, че „най-важното е България да има стабилно правителство”. „Още сме в пандемия, трябват нови мерки за подпомагане на бизнеса”, напомни Дончев.
„Ако на предложен от г-н Трифонов кабинет не му достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, ще му дадем подобна подкрепа”, обясни той с уточнение, че след формиране на такова правителство ГЕРБ ще е в опозиция и е "напълно възможно" скоро след това да има служебно правителство.
За вариант ГЕРБ да подкрепи друго правителство, извън мандат на Слави, Дончев счита, че тогава има твърде малко парламентарен ресурс. Да, може и Изправи се! Мутри вън! да получат третия мандат - за мен политическа сила с подкрепа 5% е повече от странна, заяви той. "Зависи", отговори той на въпрос дали ГЕРБ би подкрепила правителство на Демократична България при трети мандат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени