FACEBOOK

Издигаме по-скоро мъж за президент, но не e Борисов: ГЕРБ

“Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори”, заяви пред bTV зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

"Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", допълни той.

Според Дончев е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова "партизиран", за да може да обедини нацията. "Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици.

"Важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев”, заяви по-късно пред БНР и депутатът Тома Биков.
Той обяви, че се мисли и за Петър Стоянов, защото той бил една от положителните фигури през последните 30 години. Напомняме, че от 19’ първи прогнозирахме евентуалното издигане на експрезидента още в началото на т.г.
"Той е най-успешният президент на България. Той не само има качества да бъде президент, но ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов", коментира депутатът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени