FACEBOOK

Избори 2 в 1 на 14 ноември

Заедно с първия тур на президентските избори на 14 ноември ще се проведе и гласуването за нов парламент. Това обяви президентът Румен Радев при посещение в Плевен.

Народното събрание ще бъде разпуснато максимално бързо, но конкретна дата Радев не съобщи.

„Максимално бързо, в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, изборния закон и технологичното време за издаване на укази. Изборите ще бъдат две в едно на 14 ноември. По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Очаквам следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията, да работи прозрачно и отговорно“, каза президентът.

Конституцията предвижда два месеца срок между разпускането на Народното събрание и изборите за народни представители, което означава, че 46-ият парламент ще бъде разпуснат вероятно от 14 септември.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, Румен Радев отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите

Държавният глава участва в церемонията за отбелязване на 144 години от началото на третия щурм в Плевен.

Пред костницата в Скобелевия парк Радев поднесе венец и почете паметта на героите, оставили костите си в Мъртвата долина за освобождението на Плевен и България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени