FACEBOOK

Извадиха “закон за довършване на откраднатата магистрала”: Караджов

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов показа писмо от шефа на кабинета на премиера Лена Бориславова, изпратен след среща с постигнатите договорки по темата с АМ Хемус. То е с дата 12 май и е изпратено, след среща с премиера Кирил Петков и министрите на вътрешните работи и на финансите Бойко Рашков и Асен Василев.

В показаното писмо става ясно, че договореното име на проектозакона е "Закон за довършване на откраднатата магистрала". Караджов посочи, че Петков е поискал обектът да се довърши от същите фирми, които се разследват от МВР.

"Веднага след тази среща ни се изпраща протокол със задачи, които ни се спускат от премиера. Първо - създава се работна група между МФ и МРРБ. Групата има задача да изработи проектозакон под надслов "Да завършим откраднатата магистрала", който важи за всички лотове на АМ Хемус и има следните задачи - да позволи довършване на строителните дейности при условията на сключените договори след частична индексация, без новото ръководство на АПИ, МРРБ или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ", каза министърът в оставка.

Предвидено е законопроектът да се изработи от администрацията, след което да се прегледа от външен експерт и на коалиционен съвет. 

Караджов повтори, че поводът за скандала в МС в сряда е била актуализацията на бюджета, внесена в дневния ред непосредствено преди началото на заседанието.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени