FACEBOOK

Защо спортът е свобода от зависимостите дискутираха кметът, зам.-министър и гимназисти

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов бяха специални гости на дискусията Спортът е свобода, с която сдружение Екопрограма ангажира ученици от елитни столични гимназии с различен профил.

Освен наркотиците, които както стана ясно по време на разговора, убиват повече хора, отколкото оръжията в САЩ всяка година, а в България липсва адекватна статистика, вече са обявени заболявания и пристрастяванията към социалните мрежи, емоционалното хранене, консумацията на алкохол, цигари, кафе и дори чай в по-големи от нормалните дози. Какви са те, също стана ясно по време на форума в хотел Маринела.

Защо именно спортът е свободата от зависимостите изясниха двама експерти по темата, които са известни с други свои дейности – Лазар Радков, който обедини 72 452 души в Капачки за бъдеще, и Станислав Цанов, който е тв водещ в Алфа и стартира нов канал, посветен на здравословния начин на живот и физическата активност. Кметът Фандъкова също разкри с колко хъс и спортувала навремето, както и за пристрастието си към шоколада, което – както се изясни, е в рамките, препоръчвани от Световната здравна организация – до 50 г. на ден, ревизирани от 100 г., колкото беше нормата преди 2 г.

Тя посочи активното създаване на вече над 60 специални безплатни фитнес площадки в различни столични квартали с цел насърчаването на активността на хората и другите инициативи в тази посока на общината. Заместник-министър Павлов разказа на младите хора за политиките на министерството, таргетирани към тях. Проектът се осъществява с фенансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорт - НПИМД по чл. 10а от ЗХ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени