FACEBOOK

Кич, самодейност, клишета и диалект за 2 млн.лв. от Пловдив като евростолица

В очакваната тотална излагация се превърна спектакълът по откриването на програмата на Пловдив като европейска столица на културата. Кич, самодейност, клишета и много диалект белязаха спектакъла, който заедно с „Вавилонската кула” струваше над 2 милиона лева на данъкоплатците. Освен ужасното изпълнение, трябва да отбележим и неадекватното и също безумно заснето излъчване от БНТ.

Трудно е да се каже дали диалектно сричащия пълната си с клишета реч кмет Иван Тотев или придъхващите като многострадална Геновева гимназисти от шоуто бяха по-жалки в представянето си.

Замисилът участието на немски артисти да оправдае вопиющата балканска простотия в стил Ален мак и конгрес на ДКМС, която някои културтрегери качиха в ранг чак до Асамблея Знаме на мира, никак не им се получи на организаторите.
Важно е да се подчертае, че както мотото на спектакъла Всички цветове заедно е крадено от Бенетон, така и логото на цялата Европейска столица на културата е свито от най-голямата фирма за киноразпространение в немскоезична Европа, което не е просто жалко, а е и престъпно.

Кметът Тотев поне си призна неудобството от факта, че правеният от 7 години ремонт на централния площад в града още не е готов. Публиката бе насъбрана насред калта и беше невидима за зрителите, поради липсата на елементарно улично осветление.
Стана ясно, че полицаи с автомати, насочени срещу хората са охранявали ужасяващия символ – „Вавилонската кула”, килната поради майсторството на изпълнението на поръчката за милиони лева от нашия джоб. Което впоследствие се е оказало и правилно, понеже се образувал бой за брандираните одеала на ЕСК, каквото тези дни наметна пред медиите като мантия Иван Тотев.

Много се коментира фактът, че повечето официални гости предпочетоха да наблюдават събитието от петзвезден хотел в съседство с Кулата, която се оказа по-голям срам от Бронзовата къща в София, а само еврокомисарят Габриел, министърът на културата Банов и председателят на парламента Караянчева се престрашиха да бъдат на студа с кмета и хората. Финансовият министър Горанов обаче не дръзна да излезе, сигурно за да не бъде освиркан поради неясния резултат на проверката на 4-те му апартамента от КОНПИ и всички скандали, свързани с темата.

Премиерът Борисов не присъства на събитието, както и президентът Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени