FACEBOOK

Перник и Радомир дигитализират училищата по идеи от дискусия с над 500 деца

Над 500 гимназисти от Перник и Радомир не само активно участваха в дискусия, но и родиха реални идеи, които Регионалното управление по образование ще приложи на практика за ускорената дигитализация на своите училища.

Срещата се състоя по проекта Дигитализацията: диалог с националните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи на сдружение Екопрограма, финансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз. Символичен домакин в Обединения детски комплекс в Перник беше областният управител Ирена Соколова.

Най-много въпроси и предложения обаче прие началникът на Регионалното управление по образование Ваня Коконова. Тя беше попитана от децата дали по най-модерната технология в образованието personalized learning е възможно най-добрите от тях, които вече създават сами програми и игри, да могат да обясняват в час неща, неизвестни за учителите и по този начин да помагат в обучението на съучениците си на по-ниско ниво.

С готовност тя прие предизвикателството и обеща да бъде направен опит в това отношение. Ще бъде разпространен и дигиталният опит на едно от училищата в областния център, където, за да не бъдат децата с изкривени гръбнаци от 7-килограмовите чанти, а родителите да не бъдат натоварвани с по 300-400 лв. за пълен комплект средношколски хартиени учебници, сканират помагалата и ги разпространяват на флашка между тийнейджърите.

От което всички са доволни. Родиха се и веднага ще бъдат приложени в практиката и други конкретни идеи от оживената дискусия, протекла в 3 последователни срещи, буквално от зори до мрак.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени