FACEBOOK

Фандъкова: Освен дигитално, трябва да умеем да общуваме и човешки

Кметът Йорданка Фандъкова дискутира възможностите и заплахите за живота на младите хора, образованието и професионалната им реализация с гимназисти от София в рамките на проекта на програма Eразъм + на ЕС и Сдружение Екопрограма, наречен Дигитализацията: диалог с националните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи.

Освен въпроси, свързани с цифровизацията, технологичната и другата инфраструктура, тя получи в американската зала на Столичната библиотека и питания дали общуването чрез смарт устройствата не води до допълнително подсилване на проблема с агресията в училищата.

По този повод кметът на София посочи, че безспорно високите технологии помагат за комуникацията. „Но нищо не може да замени чисто човешкото общуване и само чрез него могат да бъдат разрешавани споревете между поколенията и между отделните хора, независимо от възрастта им и техните позиции и интереси”, категорична е Йорданка Фандъкова, посрещната и изпратена радушно от младите хора.

Вижте повече по темата във Фейсбук: https://www.facebook.com/digitalizationdialogue/


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени