FACEBOOK

Бюджетът на София е реалистичен и напрегнат: Фандъкова

"Много важно беше да направим добър анализ на 2020, тя беше трудна, налагаше се да правим актуализации, но успяхме да постигнем основната цел - да запазим финансовата стабилност на града", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ по повод на приетия бюджет на столицата.

"В този бюджет се включват голяма част държавно делегирани дейности. Тази година предстои увеличение поредното на учителските заплати, на средствата за социалните работници и за системата на здравеопазването. Така че от този впечатляващ милиард 880 милиона лева, около 1,380 млрд. лева са държавно делегирани дейности. Капиталовата програма около 500 млн. лева се състои от близо 300 млн. защитени европейски средства за основни обекти и проекти на града. Един от най-важните и ключови е цялостаната реконструкция на трамвайната линия на трамвай номер 5 по бул. "Цар Борис III", която започваме през месец март. Вече има сключен договор с изпълнителя. прави се организация на движението", обясни градоначалникът.

"Смятам, че бюджетът е на София е реалистичен и напрегнат, стратегически цели и стратегически проекти отличават бюджета. Три са основните цели, които съм заложила и в моята програма, която беше подкрепена от гражданите. Първата цел са стратегическите и инфраструктурни проекти и работата в кварталите. Около 140 млн. лева са отделени за тези цели", допълни Фандъкова.

Кадър: БНТ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени