FACEBOOK

Нови 10 стратегически обекта за инфраструктурата: Фандъкова

"Планираме изграждането на 10 стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София", заяви въ Фейсбук столичният градоночаник Йорданка Фандъкова.

Тя изброи проектите:

- Довършване на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“, които са ключова част от третия градски ринг, която свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“ и ще разтоварят чувствително трафика през центъра.

- Изграждане на бул. „Копенхаген", което ще намали трафика по бул. „Ал. Малинов“ и ще даде нова връзка на „Младост“ с бул. „Цариградско шосе“

- Изграждане на бул. „Източна тангента“, който свързва бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Владимир Вазов“ и Северна скоростна тангента.

- Изграждане на бул. „Рожен“, които ще даде връзка на сверените квартали с центъра.

- Разширяване на бул. „Ломско шосе“.

- Реконструкция на бул. „Скобелев“ с отдалечаване на трамвайното трасе от близките сгради и реконструиране на транспортния тунел под НДК, който се нуждае от цялостна рехабилитация.

- Рехабилитация на тунела към „Люлин“ (бул. „Царица Йоана“) заедно с пътните платна и трамвайния път.

- Обновяване на трамвайното трасе по бул. „Стамболийски“, което е в лошо състояние, заедно с ремонт на пътните платна.

- Изграждане на Зеления ринг на София – от „Слатина“ до Борисовата градина, което включва велоалея, места за спорт и почивка по трасето на старата жп линия.

"За да успеем да завър", посочи Фандъкова. "Целта на външното финансиране е за кратък период от време да изградим инфраструктура, която е ключова за развитието на града десетилетия напред. За част от обектите вече имаме работни проекти, за други работното проектиране е на финала и вървят отчуждителните процедури. Благодарение на финансовата стабилност на София и инвестиционния ни рейтинг, имаме шанс да получим много добри условия – 0,35% лихва, без такси и комисионни за срок от 20 години", посочи тя.

"Подготвихме и списък с 5 резервни обекта, които да могат да заместят основен проект, ако има забавяне.
Резервните обекти са: изграждане на ул. „Войводина могила“ в „Овча купел“, която ще осигури обходен маршрут по време на изграждането на Околовръстния път, рехабилитация на бул. „Рожен“ от надлеза при жп линията до надлез „Надежда“, рехабилитация на бул. „Джеймс Баучер“ заедно с трамвайното трасе, изграждане на Западната тангента и възстановяване от бордюр до бордюр на улиците, по които в следващите години ще бъде изграждана канализация по програмата Околна среда“, добави още градоначалникът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени