FACEBOOK

БНТ и КЗК бойкотираха срещата при Минеков

Никой от КЗК и БНТ не се яви на срещата под надслов Държавата и медиите, която бе инициирана от служебния министър на културата Велислав Минеков.
Въпреки че бе специално поканена и въпреки че към нея се очакваше да има доста въпроси, шефът на Комисията Юлия Ненкова не присъства и не изпрати свой представител на дискусията.

Ведомството и бе поканено да участва в панела Собственост и концентрация на медиите. В него бяха обсъдени проблемите на медийната среда, довели до пропадането на България до 112-то място в света по свобода на словото, ролята на КЗК в този процес, непрозрачният начин за придобиването на множество телевизии, радиа, вестници и сайтове през последното десетилетие и т.н.

Въпреки че също бяха поканени, от дискусията отсъстваха и представители на БНТ. Обществената телевизия дори не изпрати и журналистически екип, който да отрази събитието. Човек от ръководството на медията бе предвидено да участва във втората част на дебата, озаглавена Прозрачно публично финансиране на медиите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени