FACEBOOK

Кошлуков да се махне от БНТ: Слави

„Изумява ме фактът, че медиите продължават да се държат неадекватно на фона на новата реалност и умишлено пренасочват общественото внимание”, заяви лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов във Фейсбук. Той дава примери с изнесените миналата седмица от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров шокиращи разкрития за болница Лозенец и данните от министъра на културата Велислав Минеков за "колосални злоупотреби с публичните средства, за милиони левове, които някак си са изчезнали".

Вместо това, медиите се занимават с пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев и "изкуствения скандал" с шефа на БНТ Емил Кошлуков, който по думите на Трифонов, трябва да напусне поста си.

"Министър Минеков направи и други разкрития - за дълга от 86.5 млн.лв. на НДК, за легитимирането на колекцията на Васил Божков от предишната власт, за ролята на Вежди Рашидов, за някои дарове към Петьо Блъсков… И какво правят медиите? Правят журналистически разследвания по разкритията? Търсят истината? Нищо подобно. Фокусът пак е на друго място”, посочи лидерът на ИТН.

„И той е в умишлено създадения скандал по оста Кошлуков-Минеков. Скандал, раздут от самия генерален директор на БНТ. Кошлуков, вместо да изпраща писма на международни институции и на послушния СЕМ, за да се прави на репресиран, да отговори защо обществената телевизия прекъсна програмата си, за да предава брифинг на партия ГЕРБ. И най-вече - като генерален директор да направи така, че националната телевизия да заработи в полза на обществения интерес - да търси истината за това, което се е случвало и се случва в държавата и да информира адекватно българските граждани. И понеже знам, че няма да го направи, той просто трябва да се махне от БНТ", заявява Трифонов.

Напомняме, че и самият Минеков също поиска оставката на Кошлуков, с когото е в задочен спор от няколко дни – първо заради прекъсването на програмата на БНТ за брифинг на ГЕРБ, а после и за това дали генералният директор е свързано лице с Пеевски, на когото САЩ наложи санкции заради корупция. „Шефът на БНТ е едно от свързаните лица по закона Магнитски"”, обяви на пресконференция министърът. „Връзката е по линия на участието му в управата на ТВ 7 и Ноу фрейм медия България. Ще предам тези документи на ДАНС”, отчете той.

На този фон стотици бивши водещи и служители на БНТ подновяват петицията си с искане за оставката на Кошлуков. Повод е пресконференцията на Минеков, който отправи редица обвинения срещу него.

Трифонов и представителите на партията му отказваха участия в предизборните телевизионни дебати преди вота на 4 април, отказваха да дават интервюта и въобще да комуникират с медиите, мотивирайки се с това, че те са пропагандни инструменти на ГЕРБ и Бойко Борисов.

"Нещо не е наред. То отдавна не е наред, все пак сме на 112-о място по свобода на словото”, заключи той. 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени