FACEBOOK

На красиво наредена маса се яде ПОВЕЧЕ

Домакините смятат, че хубаво подредената маса е важно условие за празника, а красотата, която ще спаси света, както писа още Достоевски, няма как да бъде вредна. Да, ама не! Вредна е за стомаха. Последните международни научни изследвания категорично доказват: на красиво подредена маса и от хубаво подредена чиния се яде повече. И то много повече!

Ето какви лайфхакове за дефекта на ефекта и за ефекта на дефекта ви даваме днес по този повод в навечерието на Нова година!

Освен вдигането на консумацията с до 50% при привлекателно поднасяне, добре е да се знае, че когато се взема от обща купа, човек е склонен да изяде 25 на сто по-голямо колечество, отколкото при дозирана в порция в чинията. Това вжи и за салатата, и за основното.

Отбягвайте да слагате в големи общи съдове – важи не само за купите, но и за дъските примерно, мазни и тежки храни като руска салата, пържоли, скара, колбаси.

В най-хубавите и най-мащабните трябва да стоят полезните храни – все едно в празник или в делник. В тях, още по-добре, ако са разположени в центъра на масата, където психологически съсредоточаваме вниманието си, е добре да стоят зеленчукови салати, плодове или примерно супи. Това има и мощен възпитателен ефект, особено за децата, които – както сме писали в предишни лайфхакове, е по-трудно да научим да предпочитат полезните неща за хапване. За най-малките, особено по празник, привлекателността на плодовете и зеленчуците може да се повиши и като се направим на food стилисти и карвинг експерти и опитаме малко карвинг. Нямаме предвид издълбаните дини от турските ол-инкрузив хотели, а примерно да вземем цял морков и да го направим с ножа подобен на насекомо или животинче.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени