FACEBOOK

Талия над 102 см ускорява импотенцията и безплодието, а как да противодействаме

Какво да правим с времето в карантина

От малки сме чували, че за да бъдем стройни, талията не бива да надвишава метър, и то ако положението не е като в лафа "метър на метър". Последните научни изследвания обаче доказват, че проблемът не е само имиджов и не става въпрос единствено за дързост и красота. А и за реална опасност за хората, които допуснат обиколката на корема да надмине заветния метър. Ще добавим и лайфхак как да не стигаме до това ниво и как да се справим с тази работа, ако вече е факт.
Изследванията говорят, че всъщност "летвата", отвъд която не бива да скача обиколката на талията е 102 см. Нагоре от това равнище не само се говори за наднормено тегло, но започват да се развиват и всички рискове, свързани с него като диабет, който прави заразяването с коронавирус многократно по-опасно, но също и ужасни проблеми за половата система.
Една от предпоставките за развиване на импотентност - сексуална немощ, при мъжете е именно талията над 102 см. При жените пък е възможно да се стигне до безплодие. Много често именно дебелината е причина за подобни проблеми, които не се нуждаят от операции и други лекарски намеси, а от повече дисциплина на нас самите.
Как да не стигнем до това тежко положение или да го преодолеем? Според научните изследвания чудесен лек е т.нар. средиземноморска диета. Защо тя е идеалното решение? Защото, основана на естествени и качествени продукти и непотискане на апетита, тя осигурява перфектни условия за работа на съдовете в организма, а те действат заедно - пречат си или - в случая - си помагат така, че да се почувстваме перфектно и да свалим излишния, та и опасен товар от тялото. 

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени