FACEBOOK

Как силиконовите форми да не вредят на храната

Какво да правим с времето в карантина

Силиконовите форми, които правят храната интересна на вид, са голям кулинарен хит. Само че е важно да се знае как от приятел, да не се превръщат във враг на храната и човека. На това сме посветили днешния ни лайфхак.

Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.

Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.

Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.

Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.
При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени