FACEBOOK

Как да победим Ковид19 без болница: капки, компреси, никакви хапове под 38,5 градуса температура Проф.Дж. Ремуци

Директорът на италианския Институт за фармацевтични изследвания Марио Негри - проф. Джузепе Ремуци публикува в научно издание и разказа в най-авторитетното предаване на държавната телевизия РАИ 1 Порта-а-порта своя метод за лечение на коронавирус19, така че да не се стига до хоспитализации. Той е разработен, заедно с друго светило - проф. Сутер. Темата е много важна поради новото претоварване на болниците с инфектирани, като и у нас, и в Италия над 50%, често и над 70 на сто от тях биха могли да се лекуват в домашни условия.

Това е днешният ни лайфхак, по-важен, по-актуален, по-ценен от всякога, за да гарантираме физическото и психическото си здраве и имунитета в пандемия насред преходен сезон!

Най-важната препоръка на Ремуци, която огромната част от хората пренебрегват, е много проста. За да не стигнете до болница и до наистина тежка форма на коронавирус, която в някои случаи крие и опасност за живота, още от първия момент, в който усетите грипоподобен симптом, вземете мерки. Ако ви протече носът, и без да знаете, да се чудите или да се тествате дали е настинка (много от хремите ни днес са коронавируси от предишните вълни през последните 6 десетилетия от появата им) или е коронавирус19, просто вземете капки - не пестете от тях, за да имат ефект, и сериозно противогрипно. Така е много възможно да убиете вируса преди да се е развил.

МНОГО ВАЖНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НЕ САМО ОТ РЕМУЦИ, НО И ОТ ДРУГИ ИТАЛИАНСКИ ПРОФЕСОРИ:

НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА СВАЛЯТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА, ПРЕДИ ДА Е СТИГНАЛА ДО И НАД 38,5 ГРАДУСА.

С ТОВА ЩЕ ПОПРЕЧИТЕ НА ЕСТЕСТВЕНАТА ИМУННА ЗАЩИТА НА ОРГАНИЗМА И ЩЕ СИ НАВРЕДИТЕ.

АНТИФИБРИЛИ КАТО ПАРАЦЕТАМОЛ И СЪДЪРЖАЩИТЕ ГО МЕДИКАМЕНТИ СЕ ВЗЕМАТ ЧАК СЛЕД ТОВА!

ПРОФЕСОРИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ЗА СВАЛЯНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА ПРЕДИ ТОВА ПАМУЧНИ КОМПРЕСИ, НАПОЕНИ СЪС СПИРТ/АЛКОХОЛ, КАКТО НИ ЛЕКУВАХА БАБИТЕ.

ТОВА Е МНОГО ВАЖНО, ЗАЩОТО ПОМАГА И НА МОЗЪКА ДА УСПОКОИ РАБОТАТА СИ, А НА ПСИХИКАТА ДА НЕ ИЗПАДА В СТРАХ И ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДА УСКОРЕНО СТРЕСОВ ХОРМОН, КОЕТО РЯЗКО И ДО 90% СВАЛЯ ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ.

Данните, на които стъпва проф. Ремуци, показват, че той се развива симптомно от втория до седмия ден, когато вече заразността пада, но симптомите са станали толкова силни, че са засегнали и други органи.

Какво обаче правят много от нас - чакат три-четири-пет-шест дни, за да се убедят какво им е, а после се хвърлят да се тестват, при положение, че опашките за проби и градският транспорт, с който стигаме до поликлиниките, лабораториите, болниците са най-големите развъдници на вируса. И да не сте го хванали дотогава, ще го придобиете с почти 100% сигурност. След това отново се подлагат на опасната среда на следващия ден, за да си вземат резултатите. Междувременно минават на опашки в аптеките, обядват в заведенията, заразяват наред всички в офиса, защото без позитивен тест - няма болничен.

Профилактичното вземане на мънички дози противогрипни в пиков етап на коронавируса19 се препоръчва също от лекарите за онези, които нямат проблеми със стомаха и отделителната система.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени