FACEBOOK

Oscillococcinum и гланцът за устни не помагат срещу грип и корона

Какво да правим с времето в карантина

В България, където пускаме ваксините, без да ги изследваме, по което сме единствени в ЕС, не е чудно, че минават и безкритично се рекламират като противогрипни "лекарства", които в собствените им държави са отречени като безполезни. Такъв е случаят с хомеопатичните неща, наричани oscillococcinum. Оливие Веран, министър на здравеопазването на Франция е категоричен: "Това не е лекарство". Той разширява тезата си, като твърди, че единственият му ефект е плацебо - т.е. само в нашето съзнание има някаква ефективност, т.нар. сила на убеждението, според която подсъзнанието може всичко. А Веран разбира от тези работи - сам по себе си той е известен невролог, светило на болницата на Гренобъл - Алпи, преди да влезе в политиката с партията на президента Макрон и да поеме министерството на здравеопазването в най-тежката 2020 г..

След скандал в Израел и тамошното Министерство на здравеопазването предупреди, че oscillococcinum е "безполезен", цитирано от международните медии, а тази държава не само е най-напреднала в борбата срещу коронавируса, срещу сезонните грипни вируси изобщо, но и е с една от най-развитите медицински науки в целия свят.

Според легендата, която разпространява производителят Боарон, някой си Жозеф Роа описва, че по време на испанския грип от 1918 - 1919 г., работещите във ферми за патици не боледували, понеже в черния дроб на селскостопански отглежданите птици имало нещо, ко„немотивирано виждане за взаимовръзка, съпровождаща се с характерното чувство за неадекватна важност“ (анормално съзнание за значение). Сиреч, според популярната формула точно за патките не всичко, което изглежда като лекарство и е рекламирано като лекарство е лекарство. При изследванията в Израел се доказва, че несъществуващите осцилококи всъщност са захар, поне това откриват в "лекарството".

Американските изследвания пък отрекоха имуномодулаторите - т.нар. интерферони. Оказва се, че те на практика не се усвояват в организма по простата причина, че се разпаднат, попаднали в неговата естествена среда. Още повече, организмът сам ги синтезира и така например регулира температурата си с повишаване при инфекция - така нареченият му имунен отговор, казано научно популярно. Оттук и съветът на учените е да не се опитваме да сваляме веднага температура под 38 - 38,5 градуса с химия. За 4-6 часа тя активира естествените интерферони на организма и те осигуряват необходимия имунитет, наричан "хабилитиран" в този случай.

Последните изследвания в областта на Биологичната национална сигурност сочат, че нещо - на пръв поглед толкова безобидно - като вазелина и гланцовете за устни всъщност ПОМАГАТ НА ВИРУСИТЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НА КОРОНАТА, тъй като затруднява естествената защита на епитела.ето той бил нарекъл "осцилококи". Съвременните изследвания обаче показват, че такова нещо НЯМА и го наричат апофения.
Това най-точно казано ще рече ЗАБЛУДА. Иначе,научно, апофени́ята (от на гръцки: ἀποφαίνω) е "спонтанно възприемане на взаимни връзки между несвързани явления. Терминът е въведен през 1958 г. от Клаус Конрад, който я определя като 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени