FACEBOOK

Зелен чай против рак и плешивост

Какво правим с времето в карантина

Освен, че помага на по-добрата обмяна, т.е. не дебелеем толкова лесно, освен, че освежава, ободрява, концентрира, освен че е добра превенция срещу коронавирус и за повишен имунитет в проточилия се преходен сезон, зеленият чай показва и новодоказани ползи. Пробвайте да започвате деня си с чаша от него, вместо с кафе и ще живеете много по-добре и много по-здравословно, съветваме ние. И поднасяме най-свежия и най-новия лайфхак.

Американско изследване даде сензационен резултат. Зеленият чай пречи на косата да пада или намалява скоростта на оплешивяването. Това се дължи на епигалокатехина. Учените са работили с огромна група хора на възраст над 50 години. При 80% от тях, вследствие на завишената употреба на зелен чай, се наблюдава постепенно развитие до правилно равнище на белтъчините в кожата, което дава различни ефекти, включително заздравяване на косата, а при някои - даже растеж. Нещо, което - както вече сме писали, шампоаните, на които се приписват подобни свойства, не могат да правят - просто няма как да проникнат на съответната дълбочина отвън. Зеленият чай го прави отвътре.

Разбира се, трябва да пиете хубав, естествен, а не в пакетчета, зелен чай. Не е случаен световният триумф на японския мача през последните 2-3 години. Има защо.

Оказва се, че освен на кожата и на косата, напитката влияе отлично и като възстановява ДНК и по този начин би могла да има противораков ефект, смятат учените, които тепърва ще задълбочат изследванията си в тази посока.

Разбира се, трябва да имате предвид, че особено за последното много важна е дозата. Количества над 2-2,5 литра чай на ден могат да бъдат вредни за простатата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени