FACEBOOK

5 минути масаж с шампоана и косата и главата са добре измити

Какво да правим с времето в карантина

Простите неща много често не се правят така, както трябва. На това е посветен и днешният ни лайфхак, който разказва как наистина добре да измием не просто косата, а и скалпа на главата, особено в сезона на много мръсния въздух в София, Пловдив и другите градове, когато невидимото замърсяване изпълва не само дробовете ни.

Експертите на селективните марки за козметични продукти съветват не просто да залеем или да сложим някакво количество шампоан върху главата си и веднага да го отмием с душа. Всъщност е много важно да осигурим дълбокото проникване, не само повърхностното, на веществата.

Това става по един прост, приятен и деликатен начин. Чрез масаж на скалпа с бавни и ритмични движения, който е достатъчно дълъг по времетраене, за да осигури качественото измиване.

Според специалистите идеалният вариант е да отделим 5 минути - можем да броим до 300, за да ги измерим, докато масажираме с пръсти със съвсем лек натиск главата си. Това действа и като медитация, особено ако се къпем във вана, в която сме в легнало положение. А особено при стреса от изолацията и коронакризата, психолозите препоръчват да използваме всеки удобен момент за медитация, за да се балансираме.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени