FACEBOOK

Кафе за бременни прави децата хипер нервни, затъпява ли напитката и на кое помага

Какво да правим с времето в карантина

Медицинският университет Рочестър в САЩ шокира с последните резултати от своето изследване на кафето. 9 от 10 деца имат увреждания на нервната система или поне проблеми още в началното училище, ако техните майки като бременни са пили от ободряващата напитка.

Базелският университет - гордостта на Швейцария и нейната прочута медицинска наука, също не дава ласкава оценка. Изследване на висшето учебно заведение сочи категорично - кофеинът води до намаляване на "сивото вещество". Разбира се, става въпрос за предозирането - повече от 2 чаши кафе на ден.
В същото време обаче Американската кардиологическа асоциация спасява имиджа на кафето, като доказва, че в умерени количества - две къси, благоприятства сърдечно - съдовата система, като намалява риска от тях с 5 до 12%. Важен лайфхак за България, която е световен лидер в този вид болести и покрай пренебрегването на всички пациенти, освен коронавирусните вече цяла година, проблемът става страховит.

Японските учени пък изследваха цели 46 000 души - повече от тестваните по всяка от ваксините за К19, за да докажат, че ако човек пие 2 кафета БЕЗ ЗАХАР на ден, с цели 14% намалява рискът от смърт, вследствие на тежки заболявания.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени