FACEBOOK

Защо да купуваме стоки от етичен бизнес

Какво да правим с времето в карантина

Неотдавна прочетохме в социалните мрежи някаква подигравка с надпис на опаковката на продукт, че идва от "етичен бизнес". Никога не е късно човек да се изложи с високомерие, то убива. Вече поне 20 години в Европа много хора търсят и купуват от етични бизнеси. Това не е само маниерност или мода, понякога е и доста полезно и важно, особено като имаме предвид, че е свързано с храненето и здравето.

Даваме прост пример с шоколада. Ако видите на опаковката надпис UTZ, той свидетелства за истинско какао, добито в малки ферми от независими стопани - не продукт на голямата химия на гигантите в този бизнес. Ние например винаги търсим такива етикети. Дори чисто потребителски - няма никакъв смисъл човек да купува по-скъп продукт от нещо като какао, вместо да плаща за марка, която на всичко отгоре заменя добрите с по-лоши съставки, за да спестява от себестойност, претендирайки за по-висока цена, въпреки това.

При чая, който както вече писахме, е най-ментираният продукт в супермаркетите, особено в пакетчета, направо е желателно да си купувате продукт от етичен бизнес. Не само, защото помагате на малки ферми в бедни държави - независимо дали Шри Ланка, Танзания, Кения или Хондурас, но и си гарантирате, че пиете ... чай, а не прах и боклука от преработката му. Това е доста съществено в момент, когато освен сезонът, и желанието за корона-имунитет ни кара да пием повече от топлата напитка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени