FACEBOOK

Горската баня за пречистване на тялото, съзнанието и за имунитет

Отделете днес или този уикенд време за нещо, което е много лесно, много важно и помага много за баланса на тялото, на съзнанието и дори за имунитета срещу коронавирус, грипове, всякакви други болести. Можете да го практикувате навсякъде в чудесните зимни условия, когато и въздухът е по-чист: най-добре отидете до близката планина, или поне до парка. И пробвайте що е то Горска баня!

Не ви трябва нито специална подготовка, нито специална екипировка, а само малко време. Време, което да спрете.

Нашият лайфхак е да ви кажем как точно да го направите, за да си помогнете.

Ако изберете първия вариант - да се отправите до планината или до естествена гора в съседство с мястото, където живеете или работите, може да стигнете до сърцето на гората като стъпвате по снега. Ако продължите да го правите и напролет, събуйте и обувките си, докато навлизате навътре.

Ако пък решите да следвате трендовете, можете да започнете да практикувате толкова модния в алпийските държави в момента спорт ски-ходене. Не ски-бягане, не ски-ориентиране, а просто ходене, което ските просто улесняват в преспите и позволяват да навлезете безопасно толкова навътре в гората, колкото прецените!

Най-важно от всичко, за да има ефект от техниката, в която ви посвещаваме,  е спокойствието. Колкото по-бавно ходите, толкова по-добре ще релаксирате, ще отворите порите и съзнанието си за перфектен баланс, за спокойно дишане, почти медитация. Краката сами ще ви носят дотам, докъдето ви се ходи, сякаш ще се включили на автопилот.

Изберете просто хей така едно дърво.

Отдавна е на мода да се прегръщат дървета, но ние не искаме това от вас. Докоснете дървото с ръце. После се приближете до него с носа си, дори го целунете, за да усетите релефа на кората му. Вдишайте с пълни гърди неговото ухание. И така толкова време, колкото ви е приятно.
Какво постигаме така?

Италианските учени казват, че взаимно си помагаме с дървото, като вземаме от неговия кислород, а му даваме въглероден диоксид от себе си, което му помага да диша. Прочистваме не само носа, но и съзнанието си. Обонянието всъщност е ключово усещане, пряко свързано с много изненадващи измерения на психиката, дори сексуалното желание. Така че, с един "удар", с една горска баня, освобождаваме много наслагвания.

Именно бавното и спокойно дишане, вдишване на свежия въздух, заедно с уханието на растението, е наричано от учените "Горска баня". Според тях то води до невероятно полезно и за организма, и за психиката ни зареждане с енергия, изхвърляне на токсини, справяне със стреса и страховете, с тревожността и другите натоварвания от ежедневието - нещо, което е непостижимо в други условия.

Добре е да практикуваме тази терапия сами или достатъчно отдалечени от другите хора, за да има максимален ефект. Шумът не е желателен, за да могат да се слеят тишината, въздухът, естествените аромати и да дадат искания от нас резултат.

Зимната гора ни дава невероятен шанс, защото в пролетната, лятната, есенната има доста животни и птици, които да ни разсейват. И понякога - жилещи и хапещи насекоми около дърветата.

Изобщо, съветват италианските учени, много важно е да се отнасяме внимателно към дишането, да отделяме минути за да дишаме спокойно не само в гората на съвършено спокойствие, а и у дома и в офиса, особено когато се почувстваме стресирани и напрегнати.

Това води до бърз баланс, мир на душата и на съзнанието, а от това - и на целия организъм.

Учените наричат Tempo Zero минутите, които отделим - добре е да го правим всеки ден или колкото по-често успеем, за това спокойно дишане, без да мислим за нищо. Ще рече "нулево време". Или безвремие.

С други думи, сами спираме времето, когато усетим, че то твърде бързо или твърде негативно тече за нас. Да подишаме спокойно. Да пречистим съзнанието и тялото. И след това, когато се почувстваме балансирани и спокойни, отново да включим времето отново.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени