FACEBOOK

Малина Едрева: Дигитализацията е неизбежна и столичното образование активно я използва

„Когато създадохме първата смарт класна стая в София само преди 5 години, едва ли сме очаквали толкова бързо процесът на цифровизация да навлезе в образованието и днес да имаме интерактивни дъски и цели кабинети в много училища в София.

Дори да не ни харесва, дигитализацията е неизбежна и няма как всеки от нас да на бъде адекватен на този процес. В противен случай ще остане аутсайдер”, обърна се към учители и ученици от София и Радомир председателят на Комисията по образование, наука, култура и културно многообразие в Столичния общински съвет Малина Едрева.

Тя участва в дискусия по проекта Дигитализацията: диалог с националните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи. Маратонът от срещи в няколко града, на които се осъществява връзка между младите хора и представителите на властта, които да моделират политиките според обратната връзка, която получават, е организиран от Сдружение Екопрограма и е съфинансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз.

Повече информация за проекта можете да намерите ТУК: https://www.facebook.com/digitalizationdialogue/


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени