FACEBOOK

Отваряме българската сцена към света: Директорът на НТ В. Василев

-    В крайна сметка не се ли оказа реклама за спектакъла В самотата на памуковите полета на Кулябин с Малкович и Дапкунайте целия шум около цените на билетите?

-    Реклама е за българския театър изобщо това представление, на което Народният театър е домакин, защото показва отварянето на нашата сцена към света, към Европа, към единното артистично пространство. Вече 8 месеца, откакто поех управлението на нашата трупа, с привличане на поредица от международни театрални постановки, които се играят при нас го доказваме.

-    Да се върнем на цените – дали толкова коментираните въпроси от 400 лв. всъщност няма да привлекат нова публика за Народния и за театъра изобщо от хора?

-    Вашите колеги не коментират, че билетите по 50 лв. за същото представление са прекалено евтини, което е добре. За да ги има на тази цена, трябваше да има и билети по 400 лв. Аз не знам дали онези, които са платили високата цена ще бъдат нова публика за нашия театър и за театъра изобщо, но в случая играят ролята на меценати и ние трябва да им бъдем благодарни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени