FACEBOOK

Израснал съм в театъра, на кино се научих: Дж. Малкович пред 19’

Докато обяснява, че се е разходил в София и се радва, че не е бил само той по улиците, докато коментира обичайния въпрос на журналистите: „Какво е да бъдеш Джон Малкович” с цитат на Попай: „Аз съм този, който съм”, самият Джон Малкович намери време да отговори специално на въпросите на 19 минути преди премиерата си в Народния театър. Академичната ни сцена е третата, на която гастролират със спектакъла В самотата на памуковите полета двамата с Ингеборга Дапкунайте, както партньорката на актьора – великан уточнява:

-    Г-н Малкович, вече сте били в България заради снимки, но за първи път се качвате на наша сцена, а последните над 30 години не сме имали световна звезда, която да играе в наш театър, как се чувствате?


-    Не знам дали други известни актьори са играли на българската сцена, нямам отношение и към цената на билетите за нашия спектакъл. А предишните работи, когато съм работил тук, но по филми, съм си сътрудничил с прекрасни български ваши актьори. Дали ние можем да дадем на сцената повече, отколкото тях? Ще видите.


-    Тъй като днес е Св. Валентин, мислили ли сте дали театърът или киното е по-голямата Ваша любов?


-    Трудно е да кажа. Аз съм човек и актьор, който е израснал в театъра. На кино се научих. Удоволствие е за мен да правя и двете.


-    Напоследък много се коментира в цял свят дали киното и театърът ще бъдат убити от сериалите на стрийминг платформи и дали изкуственият интелект ще погуби актьорството като професия, както прогнозира филмът Вавилон?


-    Чувал съм за филма Вавилон, но не знам нищо специално за него. Просто съм чувал, че го има.

-    Важен е основният въпрос: ще убият ли платформите и изкуственият интелект киното, театъра и актьорската Ви професия?


-    Стрийминг платформите качват много съдържание – това е факт. Правят повече филми от киностудиите. Факт. Обръща им се изключително много внимание. Според мен обаче проблемът им е, че тяхното съдържание бързо се забравя, не остава дълго във времето. А за изкуствения интелект не знам дали е толкова умен. Понеже съм правил експерименти, щом е толкова умен, защо не може повече от десет пъти да изпише дори името ми правилно?!

Борис Ангелов, 19 минути


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени