FACEBOOK

Билети за Малкович от 50 до 400 лв. в сряда в 12 ч. в Народния театър

Билетите за спектакъла "В самотата на памуковите полета" от Бернар-Мари Колтес с участието на самата суперзвезда Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте ще бъдат пуснати в продажба в сряда в 12 часа на касата на Народния театър. Датите са 16,17 и 18 февруари. Представлението триумфално обикаля Европ вече десетина години и продължава да се радва на рекорден интерес.

Входът за събитието на годината, може би и на десетилетието у нас, което най-вероятно ще засенчи дори и най-шумните спектакли на самия Александър Морфов ще се продават на цени от 50 до 400 лв. Режисьор на спектакъла е Тимофей Кулябин, който вече е познат на българската публика - през декември той постави Нора също на сцената на Народния театър.

Прогнозите са да свършат много бързо, научихме от свои източници зад завесата на академичната трупа. Първата ни сцена прави пореден касов и имиджов удар с привличане на световни творци под ръководството на новия си директор Васил Василев, което няма дори и година.
Очакванията са спектакълът да бъде гледаем за публиката, за разлика от някои експерименти. За тях дори театралите признават, че е било предизвикателство да се потопят в тях.

Ингеборга Дапкунайте, която преди дни навърши 60, нищо че е майка на 5-годишен син, вече беше веднъж у нас. Тя е звезда и на съветското, литовското, и на руското кино и театър. Зрителите я познават както от отличения с Оскар филм Изпепелени от слънцето на Никита Михалков, така и от култови холивудски суперпродукции като Мисията Невъзможна с Том Круз и 7 години в Тибет с Брад Пит, дори като майката на Ханибал Лектър.
Първата си световна роля прави още през 1991 г., когато играе отново с Джон Малкович в Лондон в спектакъла Грешка на речта. Има още няколко супер изяви през годините на британска сцена, включително в Монолози на вагината, както и в постановката на самия Кевин Спейси - Клоака - в легендарния театър Олд Вик.

Играла е на сцените в цял свят, включително в САЩ, а в Москва – в Театъра на нациите, но напуска Русия след началото на войната в Украйна, за да живее в Брюксел. Била е даже ководеща на Евровизия през 2009 г. .


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени