FACEBOOK

78 политици и магистрати не са декларирали имоти и пари навън, прокуратурата 2 г. ги крие: Вицепремиерът Рашков

ВКС знае имената на колегите си с офшорки, но мълчи

„Върховната касационна прокуратура е проверила през лятото на 2019 г. по искане на главния прокурор тогава Сотир Цацаров имена на магистрати, депутати и хора на високи постове в местната и изпълнителната власт за имоти и сметки в чужбина. По нашия закон е трябвало да декларират всичко това, но не са направили го направили до 2019 г. Възложена е на 19.07.2019 г. проверка, която е приключила, но за половината от тези лица. Те не са 38, а 78”, заяви пред Сашо Диков вътрешният министър Бойко Рашков.

„Има и починали между тях. Живите подлежат на санкция и бих ги посъветвал да декларират, каквото имат още сега, защото иначе върху тях може лесно да се влияе - те са уязвими”, апелира той.

”Има даже член на Висшия съдебен съвет в групата. Прокуратурата е длъжна да вземе мерки по отношение на тези лица, както и да публикува кои са. Приключила е проверката за 38 души – магистрати (съдии, прокурори) и политици. Имената са в прокуратурата – Върховната касационна. Оттогава и до ден - днешен не знаем какво е предприела, предприела ли е нещо изобщо, защо не се информира обществеността тази институция. Включително е налице и имущество в офшорки. Всички тези неща са изяснени, но не са публикувани”, посочи шефът на МВР.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени