FACEBOOK

Рейзи от ГЕРБ продава Алепу за €44/кв за хотел на офшорки, 10 пъти по-изгодно от терена на зам-председателя на партията до Корал

Панайот Василев Рейзи е името, което фигурира като шеф на ГЕРБ в община Созопол на сайта на партията , а това е и човекът, който по-малко от година след идването си на власт като кмет продава всички 34% акции на града в Алепу на офшорката от латиноамериканската държава Белиз Новастар холдинг, разкирва още преди 5 г. Биволъ. Преди това е председател на Общинския съвет, когато той решава да апортира безценния терен.

Това е финалът на сложна схема, чрез която любимият на поколения българи див плаж, познат дори от финала на Оркестър без име, е прехвърлен за застрояване. Нещата започват с оформянето като кредит на придобиването на терена от 3 свързани частни компании, основната от които е Алепу вилидж, в която се влива всичко накрая. Сделката е вписана БЕЗ МАТЕРИАЛЕН ИНТЕРЕС, КАТО 29,171 ДКА СА ВПИСАНИ КАТО „ИЗОСТАВЕНИ НИВИ” И СА ОЦЕНЕНИ НА 40 ЛВ. НА КВ.М., най-откровено фигурира и предназначението „хотелски комплекс с 2-етажно вилообразно строителство”.

Според Биволъ контролът върху фирмите е на собствениците на Пластимо АД Кристиян Христов и Пламен Марков и известен масон – агент на ДС под руското царско име Романов. При Рейзи ипотеката върху терените е заличена, а Алепу Вилидж плаща общо 2 594 281 лв. Това обаче са нищо пари, ако се сметнат като цена на квадрат – 44 евро, за най-прекрасното място на нашето крайбрежие. По същото време бургаският кмет от ГЕРБ и зам-председател на партията Димитър Николов и неговият кръг вземат за 10 пъти повече евро на метър 130 дка до плажа Корал – друга забележителна сделка по морето ни.

На 12.09.2008 г. по предложение на Рейзи, който изгуби властта на последните избори в края на 2019 г., на офшорката са продадени останалите 34%. „Тази земя е износена”, защитава решението си тогава кметът Рейзи, все още записан като местен лидер на ГЕРБ в сайта на партията.Понеже са „износени”, терените изведнъж са превърнати от общината в „урбанизирана територия за курортно строителство”.

Снимка: 18:05, 07.06.2020 г.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени