FACEBOOK

679,08 лв. всеки месец: спасителят със спецфирма за отчитане на представителните си пари

Специална фирма работи за отчитане на парите за представителни разходи, отчитани от общинския съветник Борис Бонев, пише Филтър. Още по-забавно е, че всеки месец тя отчита точно 679,08 лв. Защо не 680,20 или 678, 32 лв. остава загадка, неразрешима дори за Еркюл Поаро при инфлация, в която не само стотинките не могат да купят нищо.


Всичко това става ясно от елементарен счетоводен анализ на представяните за отчет от Бонев разходни документи. Фактурите са с поредни номера, което значи, че дружеството няма друга дейност. Единствено и само работи, за да оправдава представителните на Бонев.


За какво съветниците харчат парите: основно за плащане на сметки в заведения. Последната изборна кампания точно преди месец разви идеята електоратът да бъде черпен с кебапчета, като премина на по-високо и по-европейско ниво. Така се стигна до торта Гараш за народа.


Представителните пари, разбира се, могат да бъдат употребявани и за дрехи. При тях обаче отдавна сметките не са с окончание в стотинки, а в цели левове.


Откакто е станал общинар – 3 години без броени дни, Борис Бонев получава 12 400 лева от джоба на данъкоплатците за представителни разходи, за които предоставя фактури. Този месец не е включен, така че добавете колко – 679,08 лв., разбира се.

Източник: 19 минути


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени