FACEBOOK

50 000 лв. в ненужни табели в метрото за кандидат-кмета на ПП „и колектив”

50 000 лв. е получила странната формулировка „Борис Бонев и колектив” – не фирма, не неправителствена организация, за табелки, след чието поставяне в метрото се наложи допълнително да се лепят елементарни указатели със стрелки, понеже никой не разбира Боневите, коментира пред 19 минути шефът на транспортната комисия на Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Само напомняме 2 исторически факта:

1.    Първата група на Бонев се казваше Спаси метрото – ето как на практика става това десетина години по-късно.
2.    Бойко Борисов заяви още преди години: „Докато аз съм някакъв, шеф на метрото ще бъде инж. Братоев”. И наистина, несменяемият директор на подземната железница, известен със спартанско отношение към парите, е още на трона. Без него и ГЕРБ лев не може да се даде от бюджета на метрото. Което е в тежка финансова криза заради умножените в пъти цени на електроенергията повече от  година.

Лев не може да му се измъкне за нещо различно от релски, влакчета и пробивни машини. А да даде 50 хиляди лева за ненужни табели – това няма как да е случайно.
Само напомняме, че докато Бонев договаря с Асен Василев подкрепа за кандидатурата си на изборите след година за кмет на София от партията им с Кирил Петков, именно Продължаваме промяната отказа да включи и в двете актуализации на бюджета тази година, докато беше на власт, финансиране за градския транспорт на София, каквито дадоха всички други европейски държави.

Едва след падането на кабинета Петков – Нинова с гласовете на останалите партии проблемът беше решен частично – с под половината нужни пари. От Промяната написаха специални писма до Столичната община от шефките на кабинетите на Петков като премиер – Лена Бориславова, и на Василев като вице и финансов министър – съпругата на третия комисар на ПП Лорер, София да уволни хиляди служители в транспорта и да спира линии.

Прости факти.

Източник: 19 минути

Мария Пенчева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени