FACEBOOK

4 въпроса, които трябва да получат отговор

1. Колко държави в Европа събират пътни такси върху 100% от пътищата?
Отговор: Нито една. България е първата държава в света, която планира да събира такси от камионите и винетки от леките автомобили за цялата републиканска пътна инфраструктура.

Въпрос: 2. Колко системи за събиране на пътни такси в Европа са изградени след консултация от Световната банка?
Отговор: Нито една. Няма система в Европа, която да е построена след консултация на Световната банка. АПИ обаче ще похарчи 6,9 милиона лева, европейски средства за съветите на Световната банка.

Въпрос: 3. Предложената система от Световната банка ще отговаря ли на единния европейски стандарт (EETS) за системи за събиране на пътни такси?
Отговор: Не, няма да отговаря. Това дори е записано в самия доклад. Световната банка ни препоръчва да построим неотговаряща на стандарта EETS система, а в бъдеще да я преработим и системата за да отговаря на европейските стандарти. Предложеният от Световната банка модел не отговаря на минимум 4 (четири) европейски директиви и на поне 2 (два) общоевропейски стандарта.

Въпрос: 4. Кой служител на МРРБ е съгласувал и одобрил междинните Доклад 0 и Доклад 1 на Световната банка за да се получи този уникален за България резултат?

На четвъртия въпрос отговор няма.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени