FACEBOOK

В Словения пътните частници задържат 68% от народната пара

Горещо се препоръчва Словенският модел, четем в доклада на Световната банка за бъдещето на българската система за пътни такси. Ето по години колко е задържала словенската фирма посредник, каквито от Вашингтон искат да наложат и у нас, за да осигурят бизнес на олигарсите:

2010 г.-69,5% от всички приходи, 2011 г.- 65,4%, 2012 г. – 74,3%, 2013 г. – 75,7%, 2014 г. – 62,4%, 2015 г. – 61%. Като се съпостави с реалните приходи средно за периода, фирмата посредник е задържала 68% от всички приходи.
Сега, ако някой се чуди защо се увеличават толкова цените на винетките, нека да спре да се чуди. Защото ще има фирми посредници, а те имат разходи и нужда от печалби. Ако се върнем обаче на вида система и 100%-то покритие, всичко казано дотук може да бъде обобщено така:
България ще предостави цялата републиканска пътна мрежа на частни компании, които ще събират такси от името на държавата и ще задържат за това по-голямата част от приходите. Единственият клиент е населението и бизнесът. Освен, че ще им плащат скъпо и прескъпо, за фирмите има и бонус - тоталния контрол кой къде се движи и върху контрабандата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени