FACEBOOK

Прекратиха незаконните конкурси на Нинова за държавните бордове

След като 19 минути, а след това и други медии подеха темата за незаконните 3-дневни нагласени предварително конкурси на вице Нинова за попълване с "наши хора" на бордовете на апетитни държавни фирми, явно премиерът Петков се е намесил, защото започват да бъдат прекратявани. Това се разбра от писма на кандидати за бройките в някои дружества. Начело с първото, което разкрихме, че е атакувано от Нинова - Национална компания Индустриални зони.


По върховете на властта се коментира, че премиерът Петков се е вбесил от поведението на червеното торпедо, след като Нинова демонстрира и публично отдавна известния в медийните и политическите кръгове свой бизнес-тандем с Асен Василев. Не особено хитрата й игра на "разделяй и владей" лидерите на Промяната явно не минава на К. Петков. Особено, след като най-скандално дори за социалистите тя заяви, че ако вземе третия мандат за правителство от името на БСП, пак А. Василев ще предложи за премиер, което е заплюване на 131-годишната Партия, и по премиера в оставка едновременно. Напомняме, че едно от първите и с нищо непредизвикани действия на К. Нинова като вицепремиер беше да смени шефката на борда на ДКК, близка на самия К.Петков, което освен лично предизвикателство към него беше и изключително глупав ход.


Първо, защото подмени професионалистка, която при това нееднократно й е помагала в неизвестните за нея административни дела в миналото, а от друга назначеният след нея от Нинова човек не издържа и 2 месеца на поста, след което той бе зает от дама, която определено не се справя с работата. И дори само неразбориите в Кинтекс свидетелстват за това. Докато още няма отговор на въпроса защо в никому неизвестна офшорка с неясен собственик отиват 8% от всяка сделка на държавната фирма, а тя има много бизнес поради бума в търговията ни на оръжие с войната в Украйна. Тъй като срещу неистините на Нинова вече се води дело по темата, всичко скоро ще стане ясно с дела и документи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени